3 modalitati prin care poti PRELUNGI durata de viata a MASINII tale

In calitate de proprietar de masina, nu este deloc surprinzator sa iti doresti sa poti beneficia de aceasta un timp cat mai indelungat. Acest lucru este absolut normal, deoarece, cu ajutorul acesteia, toate activitatile tale pot fi realizate mult mai usor, oferindu-ti posibilitatea sa te deplasezi comod si rapid oriunde iti doresti. Afla, mai departe, ce sa faci, pentru a prelungi durata de viata a masinii tale.

Iata cum poti sa te bucuri de masina ta mai mult timp:

  1. Nu neglija reparatiile

Daca detectezi o defectiune la masina, nu face greseala de a amana repararea ei imediata, deoarece s-ar putea sa regreti mai tarziu. De exemplu, daca ti se strica pompa de apa si continui sa folosesti masina, fara sa o repari, te poti alege cu un motor distrus, din cauza supraincalzirii. La fel de bine, si problemele legate de sistemul de franare trebuie rezolvate imediat, deoarece iti pot pune siguranta in pericol si pot cauza si mai multe defectiuni. Contacteaza un service specializat, daca observi ca masina ta nu mai functioneaza in parametri optimi. Mai mult, online gasesti piesele masinii pe Raoauto, daca vei avea nevoie de noi componente. Nu neglija nici cea mai mica problema pe care aceasta o poate avea, pentru a nu avea parte de si mai multe neplaceri.

  1. Pastreaz-o curata

Foarte multi soferi nu acorda importanta pe care ar trebui sa o acorde curateniei in ceea ce priveste masina personala. Astfel, este esential sa iti pastrezi masina curata atat in interior, cat si in exterior. Nu doar ca va arata excelent, insa, daca iti vei dori sa o vinzi la un moment dat, poti stabili un pret mare, datorita felului in care ai ingrijit-o. Astfel, iarna este esential sa o speli, pentru a evita rugina cauzata de sarea de pe carosabil. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca mizeria si praful nu patrund in interiorul componentelor principale.

  1. Schimba uleiul

Probabil ca ti s-a mai spus ca uleiul de calitate poate sa influenteze pozitiv performanta motorului masinii tale. Acesta are rolul de a unge si a raci partile motorului, astfel incat sa asigure o buna functionare a acestuia. Daca vei neglija schimbarea regulata a acestuia, eficienta lui va scadea, ducand, in cele din urma, la distrugera sa completa si imposibilitatea de a folosi masina. Asigura-te ca il schimbi conform periodicitatii stabilite de producatorul masinii si nu vei avea probleme!

Pune in practica tips-urile aflate si nu vei avea parte de neplaceri! Calatoriile tale vor fi mai placute si mai lipsite de griji!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-49381704-1
error: Content is protected !!