3 trucuri pe care e bine să le știi înainte de revizia auto

Motoarele automobilelor din ziua de azi sunt mai mici, mai eficiente, mai de-ncredere, și cu mult mai complexe decât în trecut. De atunci, mecanicii au schimbat cheia franceză cu computerul, adaptându-se tehnologiei.

Mecanicul modern nu trebuie să se mai murdărească pe mâini, ci trebuie să poată lucra cu un computer la fel de lesne precum ar ridica o șurubelniță. Dacă te regăsești în această descriere, poate ar fi bine să arunci un ochi și pe Salut It, unde găsești soluții pentru calculator și reinstalare de Windows, fiindcă este bine să fii întotdeauna pregătit în caz de un dezastru tehnologic.

Și pentru că începutul de an înseamnă revizie auto, ce ai spune dacă ai putea economisi bani? Sunt câteva trucuri pe care le poți aplica singur, scutindu-te, astfel, de o cheltuială în plus.

Iată 3 trucuri pe care este bine să le știi înainte de revizia auto:

  • Geometria roților verificată cu o bucată de sfoară

Aparatele electronice care verifică dacă roțile sunt aliniate reprezintă un avans tehnologic nemaipomenit, însă, vreme îndelungată, chiar și tehnicienii de Formula1 asigurau geometria roților cu un ghem de sfoară, un suport pentru cric, o ruletă și un fir cu plumb. Această metodă funcționează excelent, dacă cunoști puțină geometrie și ești pregătit să ai multă răbdare. Cu cât acorzi mai multă atenție detaliilor, cu atât mai precisă va fi suspensia roților. Youtube este o resursă minunată pentru documentare în acest sens, astfel că poți învăța cum să aplici acest mic truc în mai puțin de 5 minute.

  • Schimbă uleiul ca să salvezi motorul

Dacă verifici manualul auto din torpedo, îți va spune că trebuie să schimbi uleiul la fiecare 10.000 km, înainte de a ajunge la punctul de referință de 100.000 km. Este, într-adevăr, o idee bună, dar, pe măsură ce motorul îmbătrânește, iar componentele lui interne încep să fie mai puțin demne de încredere, ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să cumperi un motor nou. Un filtru de ulei este infinit mai ieftin decât un nou motor, așadar fii prevăzător și fă o schimbare de ulei la fiecare 3.000-5.000 km. Verifică magazinul online www.revizieshop.ro și achiziționează-ți din timp componentele de care mașina ta are nevoie, pentru a nu ajunge în situația în care reparațiile necesare te vor costa mai mult decât automobilul în sine.

  • Poți preveni defectarea prematură a frânelor

A lovi pedala de frână este ceva inevitabil atunci când conduci o mașină, iar tu ai cumpărat măcar o dată un set nou de rotoare și tampoane. Pentru a proteja frânele, este recomandat să eviți utilizarea lor până ce automobilul nu depășește 50 km/oră. Atenție: dacă ți se întâmplă să ții piciorul rezemat de pedală, vei prăji frânele înainte să îți dai seama. Poți aplica regula celor două secunde în ceea ce privește frânarea, anticipând din timp când ceilalți participanți la trafic vor opri. Regula aceasta, simplă de altfel, te va ajuta să nu lovești pedala de frână brusc și să le prelungești componentelor durata de viață.

Cu toate acestea, componentele suspensiilor vor rămâne metalice și mecanice, convertizoarele catalitice se vor înfunda în timp, iar rotoarele se vor strâmba în continuare. Așadar, nu strică să cunoști câteva trucuri vechi, deoarece ele funcționează și în ziua de azi și te pot scuti de cheltuieli în plus la revizia auto.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-49381704-1
error: Content is protected !!