În vizita – 2

Cine credeţi că a scuos fun cuvânt în maşină până am ajuns la naşi? Niminea, că dacă auzeam cucuveaua că scuoate fo vorbă, îi săream în cuibu din cap, de nervi ce în minte şi pe rochiuţa mea de firmă, roşioară cu puţintel argintiu, pentru absorbţie de priviri. Ferbeam în mine cacum un cazan cu ţuiculiţă dă prunişoară şimi tot ziceam în gând rugăciunile de le ştiam, ca să nu scap în fo nelegiure:
-Înger, îngeraşul meu, ce mi tea dat Dumnezeu, eu am nervi, tu fămă calmă/ Io scot fum pe nări, tu dă-mi răbdare/Şin tot locul mă însoţeşte şi de babă mă fereşte! În numele Tatălui Ceresc şi al Sfinţişorilor Împărăţiei Tale şi al Fiului şi Al Maicuţei Domnului care nu sa băgat în veaţa Fiului ei, precum se bagă a nuoastră în veţişoara fiului ei, Amin!
Ajunserăm în dreptul curţii, cucuveaua cu cuibaru din cap sări prima din maşină şi se propti în uşa naşilor cu oala cu crezantemele grena în braţe, rânjind dă bucuria revederii. Dăşchise năşica uşa şi când dădu cu uochi de ea, odată împietri cacum ar fi spus „ce dracu caută asta aci?”, dar cum e o femeie cu destincţie morală şi etalare sufletească, o pupă pe ambi obraji şi o pofti în miezul petrecerii, deşi na înghiţito pe soacrămea de la prima întâlnire, cum nul înghite pe bărbatuso, un pârţos şi un lăudăros zgârcit încă de la nunta lor, personală. Deci, cum ar veni avea iecsperenţă serioasă în aşa ceva.
Intrarăm în miezul sofrageriei, unde ierea zarva a mare şi ne aşezarăm lângă restu dă musafiri care se lupta cu aperitivu şi începurăm să servim. Nu ştiu dacă naşa a mare nu vru cumva să facă fo aluzie că tot meniu prezentat era cu tematica „iarba verde de acasă”, adică rar găseai ceva mai dăşchis la culoare sau mai închis în afară dă verde. Peure verde, o ruladă verzişoară, salată dă păpădea( asta îmi spuse duoamna dă lângă mine care mesteca cu un entuzeascm de ziceai că dăduse de tort dă ciocolată)…. Mâncarăm ce puturăm, că nu prea era pe gusturili noastre, da ne gândirăm ca nu mai ie mult până la freptura, aşa că nu intrară prea mult în panică şi dezoxigenarea creierului.
Pă la 11, dupe sarmale ( ălea fură bune, în alte foi decât ălea de varză, da fură bune că mămica ceru 20 că iere mici şi rămăsese loc mult de la aperitive, că ea nu se atinge de verde, ci mai mult de grena cacum ar fi o vesenată sau un vinişor), ieşirăm pă terasă să redecăm în aier neşte lampeoane. Soacrămea, mai coreoasă că un copil, zice:
– Dăte la o părte că vreau să redec şi io un lampadar dăsta, că odatăn veaţă am ocazia sămi pun şi io o dorinţă care se ducen lună!
Ce dracu dorinţă săşi mai pună că le are pă tuoate îndeplinite, da cu cine să te înţelegi, aşa că îi făcurăm loc, săşi facă hatâru, să ne slăbească dracu, că dacă îi pică pă ceva, de râie mai scapi, da’ de ea, ba. Luă bricheta colonelului cu care se împrietenise la masă şi la a patra încercare reuşi să aprindă lumânarea şi, evedent, cuibul din cap, din dotare. Noi urlam căi arde aranjamentu din cap, ea aplauda dă bucurie că credea că noi ţipăm de exaltarea momentului şi ţopăia dă bucurie pă loc că lampeonu ei se duce derect spre lună, odată cu dorinţa ei, cu tot. Dacă văzurăm că nare nicio treabă, o trăserăm de haină şio aruncarăm pă burtă. Colonelu, bagseamă că i se cam aprinseseră călcâiele dupe ea, scuoase haină şi jup! sări peste clocitoare mai so asfexeeze.
Soacrămea urla să se potolească căi vede lumea, noi urlam că ajunge flacăra la creier şi dupe ce că nu are mult, dacă mai ardea şi ăl del are, ne duceam dracu dă tot, naşa scăpă tava cu freptură când văzu vâlvătaia şi fumu ce ieşea din preamărita cuofură, că dăduse cu un o tonă dă fixativ săi şadă palmierul în baticul roşu ( a dracu modă, unde o mai fi văzut ea aşa ceva) şi odată cu tava se duse şi speranţa nuoastră la freptura de porc.

Păi ce credeţi că asta fu tuoată petrecerea? Ha! Ăsta fu un fel de încălzire, da’ restu’ vil rezum în alt iepisod.

Vă pup cu neţărmurită iubire şi inime,
a vuostră, Veorela

2 Comments

  • Simo 12 noiembrie 2018 Reply

    Am vazut toata scena cu „uochii mei din cap” 😁😁😁
    Abia astept continuarea! 😍

    • Zăpăcita Creaţă 4 ianuarie 2019 Reply

      Cat ma bucur! Puup

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-49381704-1
error: Content is protected !!