Pe bune, clar!

La un sunet de tuse seacă, controlat şi repetat, Cecilia mă anunţă, drăgălaş:
– Cred că e timpul să mergem. Am profitat suficient de bunătatea lor, şi-mi zâmbeşte exact cum surâde Angelina Jolie când vrea să-nebunească un mascul, apoi îşi coboară privirea cu aceeaşi lentoare joliană, care are puterea de a transforma orice bărbat( capabil să conducă un imperiu, să navigheze în jurul lumii, singur, să treacă înot Canalul Mânecii, dus-întors, să opereze pe creier cinşpe ore, încheiate, să lupte în arene cu cinci lei, băloşi) într-un amărât care, în loc de creier, are doar hormoni şi în loc de demnitate, încă o tonă de hormoni.
– La dracu cu masculul din mine! Am fost destul independent. O urmez ca pe o divinitate hindusă, achit nota cu teancul de hârtii de la fumigenă, să-i dea Dumnezeu sănătate în oase, mătuşicii, şi vânzare fără număr la medicamente!, las ceva în plus pentru serviciile de înaltă clasă şi iau dâra parfumului pe care Cecilia o lasă în urmă. De aici mă poate duce oriunde. Mă poate face sclavul ei pe vecie. Dau scris că o urmez oriunde, că poate face din mine ce vrea. Şi nu sunt beat. Rose-ul ăla nu are efect asupra mea, că doar nu e whiskey. M-a prins! Sunt în stare să-i cedez patul de 1,80/ 2, sanctuarul meu, şi să dorm ca o potaie pe un colţ de canapea. Sunt în stare să-i sorb luciul priviriii în fiecare dimineaţă, să-i adulmec parfumul şi să merg în urma ei ca un gladiator în urma dominei căreia îi e dator viaţa. Sub orice formă.
Cecilia îmi ştie gândurile şi se joacă cu mine, aşa cum a făcut-o de la început. Sau, nu neapărat de la început, de la culoarea apei care m-a făcut să-mi doresc moartea, crezând că este o retardă. Dracu să mă ia! Dacă mă vede gaşca de maimuţe păroase cum bălesc ca un prost, hipnotizat şi lovit în cur de săgeata lui Cupidon, mă duce direct la Petrică Daşer, premiantul clasei, acum psihiatru celebru în urbe. Iisuse!, eu visam la minione creole care-mi fac masaj pe plaja Khao Lak în timp ce sorb din coktailul din găleata verde. Adio petrecerea pe plaja! Adio Hangover 3, cu gaşca de sorbitori în rolurile principale! Adio sexul cu o australiancă, aleasă la întâmplare, din sutele de blonde apetisante prezente la petrecerea  de pe plaja thailandeză. Băi, frate, la cea mai tare petrecere la care se adună oameni din toate colţurile lumii, eu o să fiu tranchilizat sau de mână cu Cecilia. De fapt, stai! Cine dracu e Cecilia asta? mă scutur eu, chiar înainte să trag uşa restaurantului în urma mea. Ce femeie ştie să asambleze un carburator în afară de mătuşa lui Conan Doi? Ce femeie vorbeşte despre motoare ca despre nuanţele de rujuri? Asta nu e femeie. E robot umanizat. Nu! Nu! Trebuie să scap.  Auleu, uite ce coapse are! Unde dracu a avut picioarele ăstea până acum? Tâmpitule!, pe scaun. Ah, cum se mişcă! Dacă mai face un pas, o lipsesc de stâlpul de telegraf! Sau de portiera maşinii. Mă doare-n cur dacă ne vede cineva şi devin viral.
Cecilia parcă-mi aude gândurile. Se întoarce spre mine, mă priveşte de parcă m-ar dezbrăca, îşi muşcă buza de jos cu dinţii ăia, albi, perfecţi, ridică din sprânceană şi îşi eliberează din strânsoarea dinţilor buza roşie, pe care sunt în stare s-o sărut la nesfârşit … Draci! Acum sau niciodată! şi mă apropii de ea, punând în practică gândul. Cecilia se transformă ca un marţian într-o femeie rece, un fel de diavol pe pâmânt, îmi întinde mâna stângă, de parcă tocmai încheiasem un contract important, şi-mi rupe lumea-n două cu un:
– A fost o plăcere să te întâlnesc!
– Şi eu, adică, ăăă, şi pentru mine!, îngâim ca un puţache plin de coşuri, dovedit de primul decolteu ieşit în faţă şi completez ca un idiot neînfricat …dacă eşti de acord, poate mai vorbim. De mai multă stupiditate nu pot fi în stare, asta e clar. Îi dau întâlnire să vorbim, deşi mie îmi vine s-o închid în dormitor, să o învăţ eu cum e cu buza muşcată drept invitaţie şi cu diavolul pe pământ şi să-i mai dau drumul la Crăciun, când trebuie s-o vadă pe mă-sa. O jumătate de oră. Atât. E de ajuns o jumătate.
Cecilia ştie exact ce e în capul meu, dar înclină capul, fâlfâind din genele lungi, rimelate, şi-mi răspunde ca Zâna Zânelor pe Pământ:
– Poate. Şi îmi trimite un zâmbet în colţul gurii. Atât. Îşi aranjează sub braţ geanta-plic şi se îndepărtează lăsându-mă ca un pisic, nedumerit, în frig. O privesc lung, fără să gândesc. De sus începe să pice bucăţi de cer. Normal că şi norilor le-a ajuns prostia mea. De sub palton, mobilul ţipă gutural. Abia răspund cu un alo putrezit ca o brânză franţuzească ţinută opt luni sub pământ:
– Băi, armăsarule, ce ţi-am zis io să-mi vii însurat? turbează fumigena.
– Ce ţip, bre, aşa? Ce dracu ai cu mine? o înfrunt eu, pentru prima oară de când am fost livrat pe pământ. E prima întâlnire, voiai şi pirostrie?
– Ha! Prima şi ultima, stimabile Ştie Tot, mare gagicar. N-o mai vezi! Am văzut cum te-a salutat.
Parcă-s într-un film sf. Întorc capul şi verific fiecare maşină din dreptul restaurantului. Nimic suspect. În întuneric nu pot distinge mare lucru şi nu-s nici Poirot, nici Holmes, dar trag de timp, ca un tâmpit, să mă dumiresc unde a fost ascunsă fumigena.
– Aşa-s întâlnirile între doi adulţi educaţi şi civilizaţi, încerc eu să-mi apăr pielea, uşor domolit. Cel puţin primele întâlniri. Doar nu vrei să mă arunc asupra ei ca un animal.
– Ba să te fi aruncat, idiotule! Asta aştepta. Mototolule! Tropăiau hormonii în ea şi tu i-ai lăsat spaţiu personal de la uşa restaurantului până în faţa parcării. La ce dracu te gândeai? La nemurirea sufletului? La intrarea în noua dimensiune? Din cinci paşi, era a ta.
Sunt sictirit şi atât de nervos, încât aş strânge între fălci un scuter şi aş frânge în mâini două tomberoane pline cu gunoi. Apoi aş urla ca şeful haitei de lupi, până mi-ar plesni ficatul. Cinci paşi. Ştie ea că-mi trebuiau cinci paşi. Ştie ea ce record am eu. Pe bune? Mă învaţă mătuşă-mea s-o pun pe stâlpii străzii? Aşa am juns? Pe bune?
– Acu’ ce stai ca prostu’ în drum? Marş după ea! Ce dracu’, mă, vă însor pe toţi?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-49381704-1
error: Content is protected !!