Să-ți fie viața primăvară!

 

Primăvară, pentru că la granița ei te-ai născut. Primăvară… pentru că tot ce amorțește sora- iarnă, primăvara însuflețește. Viață, lumină și speranță. Asta e primăvara. Cu brațele inimii vei știi ce să protejezi. Ești isteață, sufletistă, frumoasă și gingașă. Gingașă precum ghiocelul. Așa ai fost și când ai îmbrăcat rochia, albă, de mireasă…. Și…nici nu știu când ai crescut?! Frământam planuri când ai apărut pe lume. Mă pregăteam eu, însămi, să aleg un drum. Nu aveam nici 18 ani. Și, ai crescut. După tine și restul sufletelor care, azi, îți poartă toată afecțiunea lumii. A pus Domnul în pântecele mamei voastre și în bătătura ei… comori. Îmi amintesc ochii-ți când se apropia Crăciunul. Și bucuria cu care împodobeam bradul și numele pe care-l mi-l strigai cu atâta bucurie:  Adi. Eram Adi de la Pitești. Sincer, aș fi vrut să fiu Adi de la Vâlcea, să vă dăruiesc și luna de pe cer. Deși lunile de pe cer le oferă băieții. Așa că…de acum, o va face Silvian. Și dacă nu va putea să o aducă pe toată, va rupe un colțișor din ea sau ți-o va desena în palmă. S-o porți mereu. Și te va privi cu același drag cum te-a privit întâiași oară.

andra 2Viața e una, draga mea,  dar mereu în schimbare. Te vei schimba și tu pentru evoluție. Și cei dragi ție. Dar, mereu, mereu glasul sângelui va desena linia regăsirii. Pentru că o comoară găsită și ștearsă de praf, strălucește. Pe voi viața v-a șlefuit frumos. Și cea care v-a mângâiat visele, în fiecare noapte. Cea care v-a zâmbit și care tresare la fiecare oftat al vostru. Sau fiecare mirare. Care vă numără și vă rostește numele cu inima, nu cu buzele. Cea care se imparte în șapte și pune câte o părticică de suflet la păstrare și pentru a doua zi. Să ajungă. Cea care se uită, acum, la voi și se îmbogățește cu fiecare zâmbet al vostru. Nu-i soră-mea, deși îmi ziceți tuși. Îmi e ca sora fiind vara- primară. Trei verișoare. Trei surori.  Așa ne-au crescut mamele noastre. Legate. Fără diferențe. Să ne fim una, alteia pentru toată viață. Să ne sărutăm tâmplele când dormim și să ne plângem durerile. Și ca să nu uităm, genetica sau Dumnezeu, a pus pe fața mea trăsăturile bunicii tale, Tina,  și pe fața mamei tale trăsăturile lui Dulci( mama mea). Așa vom ști, mereu, că suntem toate nepoatele lui Mitrică. Și, da, iubita mea, te tragi din neam boieresc, căci unul a fost boierul Olteniei, Mitrică. Să nu te mire spiritul de negustor, iuțeala și noblețea pe care le ai. Sunt înscrise in ADN-ul tău.

Viața ta e în schimbare, draga mea. Cu brațul lui Silvian, care-ți va susține orice vis, vei fi în siguranță. Cu sufletele celor șase, viața ta va fi prinsă în chingi și nicio furtună, oricât de tare s-ar abate asupra ta, nu va face altceva decât să-ți întărească caracterul. La pământ nu vă pune nimic. Pentru că până la tine… e pieptul mamei. Și de Mihaela…nu trece nimic.

andraSă vă fie viața primăvară și începutul de nou drum … dragoste, respect si dăruire! Fiți! Doar fiți voi. Respectați-vă identitatea, ființa, libertatea! Și vă veți câștiga iubirea unul, altuia, în fiecare zi. Dăruiți fără condiție și folosiți cuvântul pentru laudă, apreciere și mângâiere. Restul să fie tăcere. Lăsați inimile să vorbească dacă mintea face planuri fără habar. Și respectând doar regulile inimii…viața vă fi rai.

Casă de binecuvântări, dragilor!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-49381704-1
error: Content is protected !!